1968'de 'Vahidüddin' adlı eserini Bugün gazetesinde tefrika edip ilk baskısını yaptıktan sonra takibata uğradı ve kitap toplatıldı.Eserde suç unsuru bulunmadığına dair bilir kişi raporu doğrultusunda mahkeme beraat kararı verdi.

ileride kararın Temyiz'e bozdurulması ve daha önceki kararın aksine mahkemenin  bozma ilanına uymasiyle  bu davadan da mahkum olacak (28.11.1973) ve bir müddet sonra Af kanunu çıkacağı için karar infaz edilemeyecekti.Ancak 'Vahidüddin' eseri 2. baskısında hiç bir takibata uğramayıp 'zaman aşımına' gireceği halde,1976'daki 3. baskısından sonratekrar takibata uğrayacak ve en aşırı fikir dümanlarının imzasını taşıyan bütün bilir kişi raporlarına rağmen hukuk anlayışı bakımında tarihte eşi az görülmüş acılıkla bir mantık üzerine oturtulmuş 25 sahifelik bir kararla 1.5 yıl mahkûmiyetine sebep olacaktı.

kaynak:21-27 Mayıs 2004 tarihli 120. sayılı haftalık Cuma dergisi -Necip Fazıl Kısakürek özel sayısı-



Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: