Türkiye'de gizli musikiler daha düne kadar cereyan ettiği gibi bu kitapta anlattığım gizli oyunlar da düne kadar cereyan etmiş olduğu halde ne ilim adamlarımız ve ne de bu uğurda uğraştıklarını gördüğümüz ve bildiğimiz halkıyatçılarımız bunlardan haberdar değillerdi. Bu hususta bâzı düşünceler, yalnız, görünüşe saplanıp kalıyor ve ondan öteye gidemiyordu. Nitekim kitapta sebepleri teşrih edildiği gibi Türk dînî oyunları’nın herkesin huzurunda icra edilmiş olan Mevlevî sema’larından ibaret olduğu zannediliyor ve bunların, halktan ayrı Aristokrat bir zümre olan  Mevlevî’sâlikleri tarafından Türk Şâmânîylik ; oyunlarından kaldığı aykırı mütalealarla iddia ediliyordu.

Bu küçük risale, Şâmânîylik den kalma oyunların hangileri olduğunu ve Türkiye’ye nasıl girdiğini ve kimler tarafından nasıl icra edildiğini yerli yerine ve cerhi kabil olmayan delillerle göstermek için yazılmıştır

Buradan İndiriniz...
Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments: